Een trapgat met prachtig behang in een gedurfd patroon, met een trapleuning op de achtergrond.

Trapgat Behangen: Een Gids voor Stijlvolle Trappen

Het trapgat is vaak een vergeten ruimte in huis, maar met de juiste aandacht kan het een stijlvolle en uitnodigende entree worden die de hele woning verfraait.

Een populaire manier om het trapgat op te fleuren en te personaliseren, is door het te behangen.

In deze blog zullen we je door het proces van het behangen van een trapgat leiden, van voorbereiding tot afwerking, en je voorzien van handige tips en inspiratie om je op weg te helpen naar een prachtig resultaat.

Wil je een trapgat laten behangen? Maak dan gebruik van onze aanbieding.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1: Trap Voorbereiding

 1. Reiniging: Begin met het grondig reinigen van de muren in het trapgat om vuil, stof en eventuele vlekken te verwijderen. Dit zorgt voor een glad oppervlak en een betere hechting van het behang.
 2. Voorbereiding van het Oppervlak: Controleer de muren op oneffenheden, gaten of scheuren en vul deze indien nodig op met vulmiddel. Schuur het oppervlak lichtjes op om eventuele ruwheid te verwijderen.
 3. Afplakken: Bescherm delen van het trapgat die niet behangen moeten worden, zoals de trapleuning, de vloer en de plinten, met schilderstape en afdekfolie.

2: Keuze van Behang

Bij het kiezen van behang voor het trapgat zijn er talloze opties om uit te kiezen. Overweeg de stijl van je interieur en de sfeer die je wilt creëren.

Enkele populaire keuzes zijn:

 • Patroonbehang: Voeg visuele interesse toe aan het trapgat met gedurfde patronen, zoals strepen, geometrische vormen of bloemmotieven.
 • Textuurbehang: Geef het trapgat een tactiele dimensie met behang met reliëf, zoals natuurlijke vezels, metallic accenten of gestructureerde patronen.
 • Effengekleurd behang: Voor een subtiele en tijdloze uitstraling kun je kiezen voor effen behang in een neutrale kleur die past bij de rest van je interieur.

Lees handige tips op: Trapgat Behangen

3: Behangen

 1. Voorbereiding van het Behang: Knip het behang op maat voor de hoogte van de muur in het trapgat, plus enkele centimeters extra voor het snijden en aanpassen.
 2. Aanbrengen van de Lijm: Breng behanglijm gelijkmatig aan op de achterkant van het behang met een kwast of roller, volgens de instructies op de verpakking.
 3. Aanbrengen van het Behang: Plaats het behang voorzichtig op de muur en strijk het glad met een behangborstel of -roller om luchtbellen te verwijderen en een gelijkmatige hechting te garanderen.
 4. Afsnijden en Afwerken: Snijd overtollig behang aan de boven- en onderkant van de muur af met een scherp mes en een rechte rand. Druk de randen stevig aan met een plamuurmes en verwijder glasvliesbehang lijmresten met een vochtige spons.

4: Afwerking en Onderhoud

Laat het behang volledig drogen voordat je eventuele afdekkingen verwijdert en het trapgat weer in gebruik neemt.

Regelmatig onderhoud, zoals stofzuigen of afnemen met een vochtige doek, kan helpen om het behang in goede staat te houden en de levensduur ervan te verlengen.

Lees ook: Trapgat schilderen in kleur: Tips en Inspiratie voor Verf

Inspiratie van behang

Hier zijn enkele ideeën om je te inspireren bij het behangen van het trapgat:

 • Accentmuur: Behang slechts één muur in het trapgat voor een subtiel accent dat de aandacht trekt.
 • Statement Wall: Kies een gedurfd patroon of kleur voor het behang om een statement wall te creëren die de hele ruimte transformeert.
 • Thematische Motieven: Laat je creativiteit de vrije loop met thematische motieven die passen bij de stijl van je huis, zoals natuurlijke landschappen, stadsgezichten of abstracte kunstwerken.

Wat kost een trapgat behangen?

Het behangen van het trapgat is een geweldige manier om deze vaak vergeten ruimte nieuw leven in te blazen en een persoonlijk tintje toe te voegen aan je interieur.

Met de juiste voorbereiding, materialen en technieken kun je prachtige renovlies resultaten behalen die je huis een unieke uitstraling geven.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en transformeer je trapgat tot een prachtige entree die indruk maakt op iedereen die binnenkomt!

Wil je ons inhuren? Wij behangen trapgaten al vanaf €12,99 per vierkante meter.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven